Επικαιρότητα 06.09.2015

Bραδινή κρουαζιέρα στις Σπέτσες για την Αρμάτα 2015


Το πλοίο ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ της εταιρίας Pegasus Cruises θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου βραδινή κρουαζιέρα με προορισμό τις Σπέτσες, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά την κορύφωση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ ΑΡΜΑΤΑ 2015.
Αναχώρηση από το Τολό: 17.30
Πληροφορίες: 2752059430 Αρμάτα Σπετσών 2015
Το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 θα κορυφωθούν για άλλη μια χρονιά οι εκδηλώσεις για την Αρμάτα των Σπετσών, ένα φαντασμαγορικό θέαμα που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου που θέλουν να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της ναυμαχίας που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1822.
Οι εορτασμοί διαρκούν όλη την εβδομάδα με διάφορες πολιτισμικές εκδηλώσεις, όπως θέατρο και παραδοσιακός χορός, αλλά και δρώμενα ιστορικού ενδιαφέροντος, αλλά σίγουρα το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της Αρμάτας Σπετσών είναι η ίδια η αναπαράσταση, καθώς πρόκειται για ένα θέαμα που βάζει φωτιά στη θάλασσα!
Για την Αρμάτα επιστρατεύονται δεκάδες βάρκες μικρές και μεγάλες, ενώ οι κάτοικοι δεν τσιγκουνεύονται τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από τις βάρκες, για να δείξουν την πυρπόληση του τουρκικού στόλου. Την Αρμάτα μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τις ακτές των Σπετσών, αλλά αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε κάτι τέτοιο. Αν βρίσκεστε στο Πόρτο Χέλι, θα σας προτείναμε να νοικιάσετε ένα υδροταξί ή να πάτε με γκρουπ σε ένα καραβάκι. Αυτά θα σας πάνε ανοιχτά, λίγο πιο μακριά από εκεί που οι Σπετσιώτες έχουν ετοιμάσει την αναπαράσταση της ναυμαχίας. Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της θάλασσας, με τα χιλιάδες αστέρια να κρέμονται από πάνω σας, θα δείτε ξαφνικά τα πάντα να φωτίζονται, το νερό να λάμπει. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να απολαύσετε την Αρμάτα των Σπετσών! Βέβαια, η εκδήλωση έχει και συναισθηματική φόρτιση, καθώς αναφέρεται στην τιτάνια προσπάθεια των Ελλήνων κατά την Επανάσταση να κερδίσουν έναντι του τουρκικού στόλου, ο οποίος αριθμητικά ήταν πολύ ισχυρότερος. Μια εβδομάδα φαντασμαγορικών εκδηλώσεων σίγουρα μπορεί να κρατήσει στη μνήμη των νεότερων τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες του παρελθόντος, ώστε σήμερα η χώρα να είναι ελεύθερη. Πηγή: www.leonidion.gr/ Ειδήσεις: ΑρκαδίαΔήμος Νότιας Κυνουρίας