Επικαιρότητα 31.08.2015

H διαδρομή της Aegean Regatta 2016


Σε νέους πανέμορφους προορισμούς του Αιγαίου θα ταξιδέψει το 2016, η Aegean Regatta, ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Οπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή, ο αγώνας θα ξεκινήσει από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras της Χαλιδικής, που θα είναι και ο πρώτος χορηγός της διοργάνωσης, καθώς θα προσφέρει δωρεάν ελλιμενισμό των σκαφών και μετά τα ιστιοπλοϊκά θα ανοίξουν πανιά για Λήμνο.

Θα ακολουθήσει ο Αη Στράτης, μία καινοτομία της Ρεγκάτας του Αιγαίου καθώς θα πρώτη φορά το συγκεκριμένο νησί θα αποτελέσει προορισμό ιστιοπλοϊκού αγώνα, στη συνέχεια τα σκάφη θα κατευθυνθούν στο Μόλυβο της Λέσβου και θα τερματίσουν στη Μυτιλήνη. Νικητής στην Aegean Regatta 2015 στην κατηγορία IRC αναδείχθηκε το σκάφος JINETERA με κυβερνήτη τον Θάνο Ανδρόνικο. Στην κατηγορία ORC International, την πρώτη θέση πήρε το σκάφος ANATELOUSSA AFRODITI του Γιώργου Αυγερινού Και στην κατηγορία ORC Club πρώτευσε το EL VIENTO από την Κρήτη με κυβερνήτη τον Ηλία Κοβατζή.

Η φετινή «Ρεγκάτα του Αιγαίου» ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου από τα Λιμνιά Βολισσού της Χίου και με σταθμούς στο Βαθύ και το Πυθαγόρειο της Σάμου, ολοκληρώθηκε στους Λειψούς στις 28 Αυγούστου, με μεγάλη επιτυχία, όπως αναγνώρισαν όλοι οι ιστιοπλόοι και επισήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της ΕΙΟ, Ακης Τσαλίκης. «Η Αegean Regatta είχε μεγάλη επιτυχία από όλες τις πλευρές. Ηταν μία πολύ όμορφη εβδομάδα στο Αιγαίο, που μας έδειξε το καλύτερο πρόσωπο με τα μελτέμια του. Από τη φετινή χρονιά ο αγώνας βγαίνει ενισχυμένος, καθώς κατάφερε να αντέξει στην κρίση και απέδειξε ότι ένας θεσμός, που αντέχει στο χρόνο και τις δυσκολίες. Εχει καταξιωθεί στις καρδιές των ιστιοπλόων, έχει διεθνή αναγνώριση και έχει πετύχει τους σκοπούς για τους οποίους γεννήθηκε πριν από 15 χρόνια.»

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο Μιχάλης Μπελεγρής ευχαρίστησε τους περίπου 700 ιστιοπλόους που πήραν μέρος. «Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ιστιοπλόους που συμμετείχαν. Παρά τα γενικότερα προβλήματα που επικρατούν στη χώρα μας, βρέθηκαν στα Λιμνιά Βολισσού της Χίου για την εκκίνηση και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Aegean Regatta. Φτάσαμε τις 70 συμμετοχές σε μία τόσο δύσκολη χρονιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει γίνει θεσμός η Ρεγκάτα του Αιγαίου.»  
Διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου,  N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης, με συντονιστή όμιλο το Ν.Ο. Σάμου.
Η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» είχε στο πλευρό της, την εταιρεία τηλεπικοινωνίων Cosmote, η οποία αναγνωρίζοντας τον σπουδαίο ρόλο της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του ναυταθλητισμού, βρέθηκε για ακόμη μία χρονιά αρωγός των σκαφών και πληρωμάτων στο ταξίδι τους μέσα στο Αιγαίο.  

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.aegeanregatta.gr και στο www.facebook.com/Aegean.Regatta