Επικαιρότητα 28.07.2015

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ : Το 79 μέτρων σούπερ-γιοτ του Στιβ Τζομπς έδεσε στη Σάμο! (ΦΩΤΟ)


Ανοιχτά της παραλίας «Κλήμα» στη Σάμο έδεσε το πρωί του περασμένου Σαββάτου το θρυλικό σκάφος «Venus», το οποίο κατασκευάστηκε για τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς.


Το μήκους 79 μέτρων και αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ σούπερ γιοτ που κατασκευάστηκε το 2012 ανήκει πλέον στη χήρα του επιχειρηματία, Λορίν Πάουελ-Τζομπς. Ο ίδιος ο Στιβ Τζομπς μάλιστα δεν πρόλαβε να το δει ολοκληρωμένο, καθώς πέθανε λίγους μήνες πριν από την παράδοσή του.

Το σκαρί του σκάφους είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ το εσωτερικό του σχεδιάστηκε από τον διάσημο Φίλιπ Σταρκ.

Σύμφωνα με το marinetraffic.com, το «Venus» συνέχισε το ταξίδι του μετά τη Σάμο για Κουσάντασι, Αϊβαλί και Κωνσταντινούπολη.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ /Στράτος Χατζηπαναγιώτης Πηγή: my-samos.blogspot.gr





Ο Στιβ Τζομπς με τη γυναίκα του

Το φουτουριστικό σκάφος, που είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και χάλυβα σε απλές και κομψές γραμμές που παραπέμπουν στην Apple διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και ένα σύστηματα αυτοματισμού που επιτρέπει στους επιβαίνοντες να επικοινωνούν μεταξύ τους ακόμη και αν ο ένας βρίσκεται στην πρύμνη και ο άλλος στην πλώρη, χωρίς να? φωνάζουν. Οπως εξήγησε ο Φίλιπ Σταρκ σε συνέντευξή του στο Vanity Fair η σιωπή ήταν χρυσός για τον Τζομπς. «Είχε εμμονή με τη σιωπή. Στο σπίτι του, τα παιδιά του δεν έκαναν θόρυβο. Ούτε το σκυλί, ούτε η σύζυγός του, κανείς δεν έκανε θόρυβο ποτέ», είχε πει χαρακτηριστικά.







Παλαιότερες φωτογραφίες του Venus: