Επικαιρότητα 04.08.2014

Καμπάνια κατά της ιδιωτικοποίησης του αιγιαλού


Ευτυχώς πρόκειται για την καμπάνια ευαισθητοποίσης που έχει ξεκινήσει στο Διαδίκτυο για τις ελληνικές ακτές. Τα «κτήρια» είναι φτιαγμένα από άμμο και γκρεμίζονται εύκολα. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της καμπάνιας με σύνθημα «Δεν παίζουμε με την παραλία», να προστατευθεί ο αιγιαλός της Ελλάδας και να έχουν σ' αυτόν απεριόριστη πρόσβαση όλοι.

Το συγκεκριμένο βίντεο χρηματοδοτήθηκε από την διαδικτυακή κοινότητα και γυρίστηκε με την υποστήριξη των οργανισμών NGO's , MOm και MEDASSET.

Όπως σημειώνουν οι δημιουργοί: «Η "αξιοποίησή" του αιγιαλού και της παραλίας στα πλαίσια παρωχημένων και καταστρεπτικών αναπτυξιακών πολιτικών της δεκαετίας του '70, θα επιβαρύνει και υποβαθμίσει όχι μόνο περιβαλλοντικά την παράκτια ζώνη, αλλά επί της ουσίας θα απαξιώσει πλήρως το κύριο πλεονέκτημα που διαθέτουμε. Το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας και ειδικά οι ακτές της είναι ίσως το σημαντικότερο φυσικό κεφάλαιο που διαθέτουμε σήμερα. Η προστασία του, η βιώσιμη χρήση του, και ο σεβασμός που οφείλουμε σε ένα μοναδικό κοινό και δημόσιο φυσικό πόρο είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να απαιτήσουμε από την Ελληνική Πολιτεία.