Επικαιρότητα 19.08.2013

Στο χειρουργείο η 42χρονη που τραυματίστηκε με το θαλάσσιο ταξί στο Πόρτο Χέλι


Σε νοσοκομείο της Αθήνας αναμένεται να μεταφερθεί για να χειρουργηθεί η 42χρονη μητέρα, που τραυματίστηκε σοβαρά χθες το βράδυ, μετά από τη σύγκρουση βοηθητικού φουσκωτού σκάφους, με θαλάσσιο ταξί, στην περιοχή Χηνίτσα στο Πόρτο Χέλι.

Η 42χρονη, που επέβαινε στο βοηθητικό σκάφος με τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά της, που τραυματίστηκαν ελαφρότερα, έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο ισχίο και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της από το νοσοκομείο του Ναυπλίου στην Αθήνα.

Οι πέντε τραυματίες από τη βοηθητική λέμβο, αρχικά είχαν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, ενώ δύο από αυτούς που ήταν σοβαρότερα, η 42χρονη μητέρα με τον 6χρονο γιο της, στο νοσοκομείο του Ναυπλίου. Ο 6χρονος δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, ενώ υποβλήθηκε προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι κανείς από τους επτά επιβαίνοντες του θαλάσσιου ταξί δεν τραυματίστηκε.

Τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί καθώς το έργο της προανάκρισης συνεχίζεται, ενώ η Λιμενική Αρχή Πόρτο Χελίου που χειρίζεται την υπόθεση, πραγματοποίησε αλκοολμέτρηση στους κυβερνήτες των δύο εμπλεκόμενων σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.

Επίσης, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ο κυβερνήτης του θαλασσίου ταξί αφέθηκε ελεύθερος.